Πληροφορική Κουφόπουλου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΕΙ ΠΟΙΟΝ ; - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ -ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΕΙ ΠΟΙΟΝ ;  
Σε πολλούς σταθμούς του ΤΡΕΝΟΣΕ , ειδικά σε Επαρχιακούς Σταθμούς εικόνες φρικτές , από ζώα οικόσιτα , που κατακρεουργούνται περνώντας από πάνω τους η ταχεία , είναι φρικτές και ειδικά όταν το βλέπεις να συμβαίνει μπροστά στα μάτια σου .
Αποτρόπαιες εικόνες , αποθανάτισε ο φακός της κάμερας μου , από διάφορους Σταθμούς του δρομολογίου ΑΘΗΝΑΣ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ . Εικόνες που σοκάρουν , εικόνες τριτοκοσμικές . Συχνά πυκνά , όσοι χρησιμοποιούν το Τρενοσέ , έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες που μόνο λύπη τους προκαλούν και μερικές φορές σοκ .
''Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΄΄ ανέφεραν πολλοί που τους ρώτησα για το τι συναισθήματα τους προκαλεί η κατάσταση αυτή. ΄΄ Νόμοι Υπάρχουν , είπαν , αλλά ποιος τους εφαρμόζει ; ρωτούσαν .  

Παραθέτω ένα απόσπασμα από όσα ο Νόμος  Προστάζει Όσον αφορά τα Ζώα:
Η χώρα μας συχνά αναγκάζεται να τροποποιήσει τη νομοθεσία της, ώστε να συμβαδίζει με την ευρωπαϊκή. Στο εν λόγω σχέδιο νόμου ευτυχώς υπάρχουν και θετικές διατάξεις για τους μικρούς μας "φίλους": Υποχρεωτική είναι πλέον η σήμανση και η καταγραφή των ζώων, το ειδικό διαβατήριο-βιβλιάριο, καθώς και η περισυλλογή και η διαχείριση των αδέσποτων από τους Δήμους. Ας ελπίσουμε ότι με αυτό το τρόπο θα υπάρξει βελτίωση στο θέμα των αδέσποτων ζώων, την κακοποίησις τους, αλλά και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Τι λέει συνολικά για το θέμα της κακοποίησης ζώων η ελληνική νομοθεσία; "Απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός". Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου» συνεπάγονται πρόστιμο έως και 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό"
  Θεωρώ ,πως οι Αιτίες , οι παράγοντες , οι ιθύνοντες και ποιος τελικά είναι ο υπαίτιος για τις εικόνες αυτές , είναι πολλές οι παράμετροί . Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτές οι εικόνες και συνεχίζω με την Διακήρυξη των δικαιωμάτων των ζώων .
H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)
Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.
Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.
Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.
Άρθρο 5
1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. 2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.
Άρθρο 6
1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.
Άρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.
Άρθρο 8
1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.
Άρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.
Άρθρο 10
1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.
Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.
Άρθρο 12
1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.
Άρθρο 13
1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.
Άρθρο 14
1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
 Θα κλείσω το Ρεπορτάζ μου , με μια φράση μου , πως η νομοτέλεια της φύσης , είναι πως η φύση εκδικείται . Ότι ανατρέπει η αναιρεί τη φύση , η φύση αντιστρατεύεται και επιτεθείτε με το δικό της τρόπο.
Ο σεβασμός στη φύση , είναι ζήτημα παιδείας και ζήτημα ενημέρωσης . 
 Αγαπημένοι αναγνώστες , τα συμπεράσματα δικά σας .
  • Ρεπορτάζ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ -ΡΕΠΟΡΤΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου