Πληροφορική Κουφόπουλου

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΦΛΟΓΑΣ – ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΦΛΟΓΑΣ – ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ 

Στην Ακαδημία Του Διδασκάλου Πλάτωνος
την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 , έλαβε χώρα η Παγκοσμίως «Τελετή Αφής Φλόγας Του Πνεύματος Και Των Τεχνών» Με συνοδό Τελετουργική Επίκληση Στη Μητέρα Των Μουσών Μνημοσύνη, σε ένα Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Forum . Μια ιδέα του γεννήτορα του Παγκοσμίου Φιλοσοφικού Forum , κύριου ΙΓΚΟΡ ΚΟΝΤΡΑΣΙΝ , που υλοποιήθηκε από τον ΗΘΟΠΟΙΟ- ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ –ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΚΥΡΙΟ ΠΑΡΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟ , υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών ,Λόγου και ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ .


Μια σπουδαία «Τελετή Αφής Της Φλόγας Του Πνεύματος και των Τεχνών» , έλαβε χώρο στην Πατρίδα μας , και είναι Παγκοσμίως κατοχυρωμένη να γίνεται και να παίρνει σάρκα και οστά στην Ελλάδα και μόνον στην Ελλάδα. Ο Αξιότιμος κύριος Πάρις Κατσίβελος, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης – Καθηγητής Δραματικής Τέχνης , οργάνωσε , επιμελήθηκε και σκηνοθέτησε και ενσάρκωσε ως προθιερεύς και τελετουργός την ιδέα του γεννήτορα Ιγκόρ Κορντασίν σε ένα Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Forum .
Τι μεγάλη Τιμή για την Πατρίδα μου , πατρίδα μας . Πόσο μεγαλειώδης ήταν η όλη Τελετή , και όσοι συνεργάστηκαν για να υλοποιηθεί η όλη Τελετή , και πως αλλιώς ο κορυφαίος Έλληνας εκπρόσωπος της Τέχνης θα δεχόταν να αναλάβει την εκπλήρωση μιας τόσο σπουδαίας τελετής.

Θα αναφέρω τους συνεργάτες του , όπου συνέβαλλαν ώστε να τελεσθεί με τον υπευθυνότητα και σεβασμό η όλη Επίκληση Στην Μητέρα των Μουσών , Μνημοσύνη.
Να προσθέσω τα ονόματα όσων συνέβαλλαν στην εκπλήρωση του στόχου ,και να τονίσω πως συνεργάστηκαν με ζήλο και κόπο. Με άριστη δεξιοτεχνία , συνέβαλαν ώστε να ανάψει η πιο Μεγάλη , η πιο σπουδαία , η πιο φωτεινή , η πιο λαμπρή φλόγα του Κόσμου , άναψε στην Πατρίδα μου κι είμαι περήφανη για τον Πολιτισμό μου , όσο, και το επισημαίνω κι όσο , υπάρχουν άνθρωποι της Τέχνης που η προσφορά τους ισοδυναμεί με την καταξίωση της Χώρας μου , σε ανώτερα επίπεδα του δικού μου πολιτισμού.
Να αναφέρω όμως τους συνεργάτες του κύριου Πάρι Κατσίβελου , που εργάστηκαν με πολύ αγάπη για το συναρπαστικό αυτό αποτέλεσμα.



ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ
ΠΡΟΘΙΕΡΕΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΟΠΡΑΝΟ :ΣΟΝΙΑ ΜΙΛΕΝΚΟΒΙΤΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ :ΝΙΚΟΣ ΦΥΛΑΚΤΟΣ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ :ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ
ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ :ΠΕΓΚΥ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΚΕΙΜΕΝΑ –ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ
Συμμετείχαν :
Η ομάδα Μελέτης Αρχαίας Όρχησης Θεάτρου : ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ
Υπό την Επιμέλεια Της Λέκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Του Πανεπιστημίου Αθηνών : Άννας Λάζου
Η χορωδία του Δήμου Νέου Ηρακλείου – Υπό τη Διεύθυνση Του Μουσικοσυνθέτη :Νίκου Φυλακτού
-Ο Βασίλης Νούσιας : Με αρχαία Λύρα





Αγαπημένοι φίλοι της Τέχνης , ένα άρθρο όπως η «Τελετή Αφής Φλόγας Του Πνεύματος Και Των Τεχνών» ,θα ήταν άψυχο χωρίς πλαισίωση από υλικό εικόνων και βίντεο.





ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου