Πληροφορική Κουφόπουλου

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

"ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ : Γράφει; Βασιλοπουλου Παναγιωτα - Δημοσιογραφοσ ΕΣΔ


"ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ"
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - Η  ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ  ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ 

 

1. Τι είναι ο Εθελοντισμός :
Ότι κάνει με τη θέληση του ένας άνθρωπος , είναι πιο μεγάλης αξίας από το να του το επιβάλλουν ή να του επιβάλλετε , όπως και να τον υποχρεώνουν να το κάνει.
Εθελοντισμός λοιπόν , είναι η οργανωμένη , εκούσια και ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο. Είναι η συμμετοχή , η ανάληψη δράσης , η συστράτευση στο κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση προβλημάτων , για την επίτευξη κοινωφελών στόχων και τελικά για την ποιότητα ζωής με στόχο την ευτυχία των ανθρώπων για μια κοινωνία προσφοράς.

2. Πώς αναπτύσσετε η Εθελοντική Δράση:
Εθελοντική δράση , μπορεί να αναπτυχθεί παντού . Όπου υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση , όπου υπάρχουν προβλήματα και ανάγκες , εκεί η προσφορά των εθελοντών είναι πολύτιμη . Η γενναιόδωρη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, είναι ανυπέρβλητης αξίας , όταν ο μόνος σκοπός είναι η επίτευξη σε κοινωφελούς σκοπούς για να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα , τώρα που πια η κοινωνία μας δεινοπαθεί και έχει ισοπεδωθεί.

3.Ποια επίδραση έχει ο εθελοντισμός στη ζωή των ανθρώπων : Τόσο εκείνος που προσφέρει εθελοντικά ,όσο κι εκείνος που δέχεται τον εθελοντισμό , νιώθουν μια πολύ θετική επίδραση , στον ψυχισμό τους . Ο εθελοντισμός δίνει νόημα στη ζωή των ανθρώπων , αποφεύγουν την πλήξη όταν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο , νιώθουν και αντλούν χαρά από τον εθελοντισμό , μια ανιδιοτελή πράξη αγάπης από Άνθρωπο σε συνάνθρωπο.

4.Η αξία της διάδοσης του Εθελοντισμού : Ένας άνθρωπος που προσφέρει εθελοντικά , και είναι γι΄ αυτόν τρόπος ζωής , δείχνει ωριμότητα πνευματική , διακατέχεται από ηθική ευαισθησία και από κοινωνική καλλιέργεια και συνειδητοποίηση . Πολλές φορές τα ΜΜΕ , και ο τομέας της παιδείας μπορούν να γίνουν εφαλτήριο βήμα στην εξάπλωση του εθελοντικού πνεύματος. Κλείνοντας το άρθρο μου να επισημάνω πως μέσα από τον εθελοντισμό , έρχεται η κοινωνική καταξίωση , ο σεβασμός , η ευγνωμοσύνη , η ανάπτυξη της κοινωνικότητας του ατόμου , η διαμόρφωση του ήθους και η χαρά της προσφοράς.







ΑΡΘΡΟ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΣΔ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου