Πληροφορική Κουφόπουλου

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ-ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ «’Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια


ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ-ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ «’Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια 




ΜΥΡΣΙΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ «’Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια κ΄ συγγραφέας του βιβλίου -ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ( Εκδόσεις Καστανιώτη )
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο αυτογνωσίας και αυτοβοήθειας , της διακεκριμένης Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας με τίτλο « Μιλώντας Για Εμάς και Τα Προβλήματα Μας» 

Αναφορικά , γράφει ως θεματικές στο βιβλίο , πώς μπορεί κανείς να νιώθει καλά με τον εαυτό και γύρω του ; Πώς μπορεί να ξεφύγει από τις παγίδες της ομαλοποίησης , της ήπιας απόγνωσης , της λήθης του εαυτού ;
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στον ανθρώπινο ψυχισμό .Στο ψυχισμό που ονειρεύεται , πάσχει , απορεί , εξελίσσεται , καθηλώνεται , σωπαίνει , θλίβεται , χαίρεται .
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στα φάρμακα , ούτε στα λόγια . Η αλήθεια θα έρθει μέσα από τη βούληση , μέσα από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου να δει τον εαυτό του και την ιστορία του κατάματα. Βούληση και επιθυμία όμως συχνά παγιδεύονται .
Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύντροφος στο «ξεπαγίδευμα» . Αλλά μέχρι εκεί.
Το βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματα μας επιχειρεί να καταστήσει οικεία τα άγνωστα κομμάτια μας , να κάνει την οδύνη πιο γνώριμη και αντιμετωπίσιμη και να συμβάλει στην ψυχική υγεία του ατόμου αναζητώντας τρόπους που οδηγούν στην ευτυχία του .







( Το Βιογραφικό της Συγγραφέως Ψυχοθεραπεύτριας- Ψυχολόγου , Μυρσίνης Κωστοπούλου)

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι Δρ. Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια . Γεννήθηκε στην Αθήνα . Σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία ( ΒSc Social Psychology )στο London School of Economics και στη συνέχεια απέκτησε δυο μεταπτυχιακά διπλώματα στο University College London , το Master of Science στην Πειραματική Ψυχολογία ( MSc Experimental Methods in Psychology ) και το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική θεραπεία ( Postgraduate Diploma in Cognitive Behavior Therapy .) Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ειδικότητας στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο .
Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή της στην Κλινική Ψυχολογία με θέμα τις γνωσιακές διαστρεβλώσεις στις διαταραχές πρόσληψης τροφής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου , σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο . Από το 1999 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και αρθρογραφεί στην Εφημερίδα Τα Νέα για θέματα ψυχολογίας . . Είναι μητέρα της Χρυσάνθης και της Φωτεινής .
Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε διάφορα διερευνητικά προγράμματα στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής ( ΕΠΙΨΥ) , στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στο εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως σύμβουλος ψυχοκοινωνικής στήριξης γυναικών στο Κέντρο Ερευνών θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ) . Έχει δημοσιεύσει κλινικές μελέτες στο πεδίο των διαταραχών πρόσληψης τροφής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά Ψυχολογίας . Συμμετέχει στο επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας της Συμπεριφοράς . Είναι μέλος ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιριών ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών , μετέχει ενεργητικά σε ευρωπαϊκά επιστημονικά συνέδρια Ψυχοθεραπείας ως ομιλήτρια και ως μέλος οργανωτικών επιτροπών .


Ιστότοπος : www.myrsinikostopoulou.com

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία , και θα βρείτε την επιστημονική της σελίδα στο Facebook πληκτρολογώντας Ψ-Life , που γράφει επιστημονικά άρθρα αυτοβοήθειας κ.α


Γράφει : Βασιλοπούλου Παναγιώτα - Δημοσιογράφος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου