Πληροφορική Κουφόπουλου

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - Άρθρο: Βασιλοπούλου Παναγιώτα :Δημοσιογράφος ( ΜΕΛΟΣ ΕΣΔ )

Η ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - 
Άρθρο: Βασιλοπούλου Παναγιώτα :Δημοσιογράφος ( ΜΕΛΟΣ ΕΣΔ ) 

Η προσφορά είναι μια πράξη που φέρνει τις ικανότητες μας στην επιφάνεια . Η συνηθισμένη ερώτηση που ακούμε , είναι «Γιατί να προσφέρω αφού δεν το εκτιμούν;» . Αλήθεια όμως , ρωτήσατε ποτέ τον εαυτό σας , «Μήπως η ικανότητα μου για προσφορά , μπορεί κάποιοι άλλοι να την έχουν ανάγκη; Να παρακάμψω όσους δεν το εκτιμούν και να συμμετέχω προσφέροντας σε όσους θα το εκτιμήσουν κι ο εθελοντισμός μου κάπου κάποιοι ,τώρα , μόλις τώρα ,που διαβάζω αυτό το άρθρο , τον έχουν πραγματική ανάγκη; Μήπως ακόμη και το άτομο που γράφει το άρθρο που διαβάζω , γράφει από προσωπική του πείρα για την ανεκτίμητη αξία της προσφοράς;

Η οικονομική απολαβή , είναι το μόνο που έχουμε καλλιεργήσει έως τώρα ως κέρδος της παροχής των υπηρεσιών μας . Σκεφτήκατε όμως πως το κέρδος  μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από την οικονομική απολαβή ; Προσφέροντας ανιδιοτελώς , θα ζήσετε στιγμές που θα δώσουν νόημα σε όλη σας τη ζωή. Θα λάβετε αγάπη, ενθουσιασμό , πληρότητα , ευτυχία , ναι ευτυχία , βελτίωση της προσωπικής σας εξέλιξης , θα δείτε πως αλλάζοντας θετικά την ζωή των άλλων θ ΄ αλλάξει και η ουσία της δικής σας ζωής.

Μπορεί ακόμη να βρείτε ευκαιρίες για να γνωρίσετε αμέτρητους ανθρώπους που θα σας φανούν κι εσάς χρήσιμοι στην πορεία της δικής σας ζωής και ίσως βρείτε ευκαιρίες για να κερδίζεται και την οικονομική απολαβή για να εξασφαλίσετε και τη δική σας  διαβίωση . Αλλά και γιατί να μην πάρετε την απόφαση μόνο ν΄ αλλάξετε θετικά τη ζωή των άλλων ; Θα νιώθετε το συναίσθημα της χαράς ,πριν καν καταλάβετε , πώς και γιατί.

Θ΄ αλλάξετε γνώμη πως η κοινωνία είναι σκληρή κι αδίστακτη , θα δείτε πως ισχύει το εντελώς αντίθετο. Πως ο κόσμος έχει ανάγκη από επικοινωνία , πως νιώθουν απελπισία , μοναξιά . Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ακούσετε προσεκτικά κάποιον που νιώθει την έλλειψη της αγάπης από τη ζωή του ; Πως θα νιώθατε αν ένα χαμόγελο στα χείλη ενός ανθρώπου , ξέρετε πως είστε εσείς η αιτία που γεννήθηκε.

Προσφέροντας βελτιώνεται η δική σας ζωή. Θα νιώσετε ψυχικά δυνατότεροι, η ελπίδα , η αισιοδοξία , η καλοσύνη ,η αγάπη , η ευγνωμοσύνη , η γνώση , θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας ως θεία δώρα.

Μπορώ να σας φέρω άπειρα παραδείγματα για τη λογική της προσφοράς και τα αποτελέσματα της. Θα σας προσφέρω όμως μια έκπληξη !! Να τα ανακαλύψετε εσείς οι ίδιοι , μόνοι σας . Πώς ;

Προσφέροντας !!



ΑΡΘΡΟ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ : ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΡΕΠΟΡΤΕΡ –ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ –ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου