Πληροφορική Κουφόπουλου

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σε μια εποχή , του 2016 , που οι μισθοί δεν αρκούν ούτε για την επιβίωση , μισθοί πείνας , σε μια εποχή που ο πολίτης αδυνατεί να πληρώσει , ρεύμα , Έμφια , νερό , νοίκι , συμμετοχή σε φάρμακα , σε μια εποχή που κόκκινα δάνεια , καταστήματα κι επιχειρήσεις κλείνουν η μία πάνω στην άλλη , σε μια εποχή που υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι , και θα παραμείνουν άνεργοι , κι η ανεργία μαστίζει και έχει θεμελιώδη πλέον μορφή και ύπαρξη , οι κινητές τηλεφωνίες , στέλνουν εξώδικα για λογαριασμούς που δεν χρησιμοποιήθηκαν για μήνες , μιας και είχαν κοπεί λόγο της μη καταβολής παγίου και είχαν διακόψει τη σύνδεση , καταγγέλλει η πλειάδα των πολιτών στο διαδίκτυο , πως δεν έχει προηγούμενο το φαινόμενο αυτό μα ούτε και τέλος .
"' Όταν κάναμε τις συμβάσεις για την εταιρική σύνδεση , είχαμε εταιρείες , τώρα πτωχεύσαν'' ''Όταν κάναμε καρτοπρόγραμα , είχαμε δουλειά , χρόνια τώρα είμαστε άνεργοι και παραμένουμε , και η ανεργία μαστίζει κι είναι νόσος πλέον'' , "' Οι εταιρείες πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει στην εποχή μας και να μας δει σαν γενικό φαινόμενο κι όχι μεμονωμένο"'
Είναι οι δηλώσεις ανθρώπων που , παίρνουν πια για να ζήσουν τρόφιμα από τις εκκλησίες , που δεν είχαν εργασία ώστε να είναι συνεπείς στα πάγια , που δεν υπάρχουν πια οι εταιρείες τους .
Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει , που δεν έχουν καν χρήματα ούτε για τα προς το ζην, δείχνουν οι κινητές , πως δεν ξέρουν σε πια Ελλάδα ζούμε εμείς οι πολίτες . Δικηγορικά γραφεία , αναλαμβάνουν , να μην δουν μαζικά την κατάσταση της χώρας , μιας κι οι ίδιοι απεργούν για την εξαθλίωση τη δική τους ως δικηγόροι που δεν θα μπορούν καν να κρατήσουν τα δικά τους γραφεία και είναι σε απεργίες εδώ και δυο μήνες , και στέλνουν εξώδικα .
Για ποσά 300 και 200 ευρώ για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ που με προσαυξήσεις , άγγιξαν το όριο αυτό , μια κατάσταση τρέλας επικρατεί , και ο Έλληνας πολίτης , έχει αρχίσει να ζει την ψυχολογική πίεση από απειλές δικηγορικών γραφείων , που όποτε δεν απεργούν θυμούνται να κάνουν το επάγγελμα τους .
Είναι ένα μεγάλο ζήτημα , που χωρίς να γνωρίζουν το δικαίωμα να ενωθούν όλοι οι καταγγέλλοντες , το θεωρούν ντροπή και το έκρυβαν μαζικά ο ένας από τον άλλον. Όμως μαζικές καταγγελίες στο διαδίκτυο , έφεραν στην επιφάνεια και στο Φως της δημοσιότητας , περιπτώσεις , που βρήκαν το θάρρος να κοινοποιήσει ο καθένας το πρόβλημα του . Μαζικό το κακό , μαζικές και οι καταγγελίες .
Ας αναλύσουμε τι γίνεται νομικά με το θέμα που μετά από έρευνα μου , έψαξα για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να γνωρίζουμε το ποια είναι τα δικαιώματα μας , μιας και δεν αφορά χρέος του δημοσίου αλλά ιδιωτών ομίλων .


Σας παρουσιάζω αληθινές ιστορίες που απογοητευμένοι και χωρίς πηγές εισόδων ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: 
Δημοσίευση 06/02/2015 - 05:58
Καλησπέρα, θα θελα να κάνω μια ερώτηση! 
Έχω ένα χρέος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας 537 ευρώ ( με την επιδότηση μέσα) . Μέχρι ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ είχα δουλειά πλήρωνα κανονικά μετά λόγο ότι δεν έχω δουλειά ζήτησα να κόψω το κινητό και όλο το πόσο σε δόσεις των 50€ να το πληρώσω κάθε μήνα μπαμ μπαμ να εξόφληση! Η εταιρεία ήθελε να δώσω 3 δόσεις των 145+ ευρώ πράγμα που εγώ δεν μπορώ να το δώσω! Τους το εξήγησα με ωραίο τρόπο και δεν καταλαβαίνουν! Πρακτικά αν εγώ πληρώνω (που ήδη δίνω ) 50+ ευρώ τον μήνα μπορούν να μ κάνουν τίποτα ?! Δεν είναι ότι δεν θέλω απλά αδυνατώ.....!
περίπτωση 2 :
Να ρωτήσω κάτι!? γιατί μπαίνουν στην λογική αυτή αφού τους λέω ξέρω γω ! Παιδιά θέλω να σας πληρώσω άλλα δεν έχω τα χρήματα!!! Γι αυτό θα σας βάζω όσα πιο πολλά μπορώ τον μηνά! Και πραγματικά θέλω γιατί δεν έχω πρόβλημα άπλα όταν δεν πληρώνομαι πως γα τους πληρώσω!!!εντομεταξυ έχω σταματήσει να σηκώνω τηλέφωνα!!! Δηλαδή εντάξει αυτά δεν υπάρχουν ....!
Δημοσίευση 06/02/2015 - 17:37
Εγώ δεν τους είπα δεν σας πληρώνω. Τους είπα παιδιά ΕΠΕΙΔΗ αντιμετωπίζω οικονομικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα φροντίσω κάθε μήνα να βάζω 50+ ευρώ να αποπληρωθεί το χρέος μ ! Εντάξει δεν θα βγάλω και καρκίνο για την βονταφον δηλαδή ήμαρτον .....
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ : Δημοσίευση 07/02/2015 - 09:08
Εφόσον τους πληρώνεις έστω και κάτι λίγο το μήνα δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι, ακόμα και διαταγή πληρωμής να έκαναν ο δικαστής βλέποντας ότι προσπαθείς θα έριχνε άκυρο!
Την έχουν πατήσει ένα κάρο φορές και ξέρουν πλέον.
Κι εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και μου χρωστάνε κάποιοι λεφτά, αν κάποιος που μου χρώσταγε μου έδινε έστω και 5% το μήνα θα έλεγα και ευχαριστώ!!!!
Το θέμα είναι να μην μεγαλώνει το χρέος.
Κι άλλες καταγγελίες !
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 4:
Καλησπέρα.
Πριν από 6 μήνες απολύθηκα.
  • Αναγκάστηκα να μη συνεχίσω τη σύνδεση που είχα με την αιμοδιψή - όπως όλες - εταιρεία που λέγεται wind.
Επειδή δεν πληρωνόμουν για καιρό, ακόμη κι όταν δούλευα, δεν είχα πληρώσει αρκετούς λογαριασμούς.
Έτσι όταν δεν ανανέωσα τη σύνδεση, και παρότι ήμουν 9 χρόνια πελάτης - θύμα της εταιρείας αυτής, με πήρε ένας νταβάς από δικηγορικό γραφείο το οποίο όπως φαίνεται κυριολεκτικά πουλά προστασία στην εν λόγω εταιρεία και μου είπε «από τα 350 που χρωστάτε, αποφασίσαμε ότι μπορείτε να μας δώσετε 250 ευρώ και να το λήξουμε εδώ το θέμα».
Του απάντησα ότι «δεν έχω μία, και περιμένω από την εταιρεία να είναι ελαστική απέναντί μου, από τη στιγμή που ήμουν επί χρόνια συνεπής και πλέον αντιμετωπίζω πρόβλημα. Ο δικηγορίσκος σα να μην άκουσε καν τι του είπα γύρισε με ύφος και μου είπε «δε θα σας ξανακαλέσουμε, και η προσφορά μας ισχύει για λίγες μέρες». Του ευχήθηκα τότε κάτι για τον θεό του και τα αφεντικά του και του το έκλεισα.
Επειδή το μόνο που μου λείπε τώρα είναι ένα χαρτί που να λέει ότι τους χρωστάω τόσα κι άλλα τόσα σε τόκους και άλλα τόσα σε δικαστικά έξοδα, θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει, ή έχει αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο αν υπάρχει περίπτωση να με «κυνηγήσουν» αν δεν αποπληρώσω την "οφειλή" μου.

Ευχαριστώ σ.


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 5 :αντιμετωπίζω το ίδιο με την Vodafone

Στην οποία χρώστα γα 140 ευρώ περίπου.
Μου έκλεισαν με τα χίλια ζόρια τον λογαριασμό και πήρα κάρτα σε άλλη εταιρία, αυτή των 10 ευρώ. 
Με χρέωσαν κι από πάνω γιατί δεν είχε λήξει ο χρόνος που είχα πάρει την επιδότηση, 2 μήνες κατ' αυτούς οπότε το ποσό ανέβηκε στα 170. 
το άφησα απλήρωτο για μήνες παρά τις πιέσεις τους, μέχρι που μου ήρθε εξώδικο. Τότε τους έδωσα 20 ευρώ. Μετά από 2-3 μήνες μου ξανάρθε εξώδικο και έδωσα άλλα 30. 
Τώρα με παίρνουν πάλι και απλά δεν το σηκώνω. Προφανώς θα έρθει πάλι εξώδικο και θα δώσω άλλα 20. 
Δεν ξέρω άλλο τρόπο, αυτό μόνο κάνω

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ : Αν δεν έχετε ακίνητα στο όνομα σας δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μην τους δώσετε ούτε μισό ευρώ. Ακόμα και αν έχετε ακίνητα, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν πληρώσετε γιατί τα ποσά είναι πολύ μικρά για να έχουν απαιτήσεις κατάσχεσης, όμως σε αυτή την περίπτωση μιλήστε με έναν δικηγόρο για να σας ενημερώσει για το νομικό πλαίσιο.
Αυτό που κάνει ο φίλος από πάνω είναι ακριβώς αυτό που θέλουν οι εταιρείες. Ξέρουν πολύ καλά ότι όλο το πόσο αποκλειστείτε να το πάρουν με τη μια. Βάζουν λοιπόν τηλεφωνήτριες, δικηγορακους κτλ να μας πρήζουν για να δώσουμε ότι μπορούμε. Το 20ρικο που ΔΙΝΟΥΜΕ αφαιρείται από τους τόκους και όχι από το πραγματικά ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ποσό και τον επόμενο μήνα ξαναρχίζει η ίδια ιστορία για να ξαναδώσουμε το 20ρικακι.
Γνωστή μου χρωστάει εδώ και χρόνια (πάνω από 10) σε διάφορες τράπεζες το συνολικό ποσό των 40.000 ευρώ (κεφάλαιο). Όσο καιρό υπέκυπτε στους εκβιασμούς, τα παρακάλια και τις απειλές τους και έδινε ότι μπορούσε, όποτε μπορούσε, ήταν σα να ταΐζει ένα άπατο πηγάδι, γιατί το κεφάλαιο δε μειωνόταν ποτέ. Από τη μέρα που μίλησε με δικηγόρο, μεταβίβασε όλα τα περιουσιακά της στοιχειά σε συγγενικά της πρόσωπα και έστειλε φαξ στις τράπεζες τη φορολογική της δήλωση (κάτω του φορολογήσιμου ορίου) και την κάρτα ανεργίας, κανένας δεν τόλμησε να την ξαναενοχλήσει. 
Επίσης, αν για τον οποιοδήποτε λόγο κάποια στιγμή στο μέλλον έχετε χρήματα και θέλετε να τακτοποιήσετε την οφειλή σας, θα πάρετε την τράπεζα ή την εταιρεία ένα τηλέφωνο και θα κάνετε την προσφορά σας. Αν π.χ. χρωστάτε χ ευρώ (για κεφάλαιο μιλάμε, για τους τόκους δε θα δώσετε ούτε ένα ευρώ) θα προσφέρετε τα μισά ή το ένα τρίτο και θα είστε αμετακίνητοι στο αρχικό ποσό που θα δηλώσετε ότι μπορείτε να διαθέσετε με την προϋπόθεση (ΠΡΟΣΟΧΗ!) να σβηστεί ολόκληρο το ΧΡΕΟΣ.
Αν έχουν περάσει τουλάχιστον δυο χρόνια από τότε που είχατε κάνει την τελευταία πληρωμή, οι περισσότερες τράπεζες θα το δεχτούν ακόμα και αν στην αρχή κάνουν λίγο τις δύσκολες. 
Να θυμάστε πάντα ότι φυλακή από χρέη σε ιδιώτες (τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) δεν μπορείτε να πάτε. Προσοχή μόνο αν έχετε ακίνητη περιουσία στο όνομα σας. Αν δεν έχετε φεσώστε τους για τα καλά, δεν μπορούν να σας αγγίξουν ;

``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΌ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΩΦΕΙΛΕΤΩΝ

Κανείς δεν πρέπει να ξεπουλά την αξιοπρέπειά του για 300 ευρώ τον μήνα...
Ο Ηλίας Π. είναι άνεργος από επιλογή. Μέχρι πρότινος εργαζόταν σε εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών. Παραιτήθηκε πριν από μερικούς μήνες γιατί, όπως λέει σήμερα ο ίδιος, «...κανείς δεν πρέπει να ξεπουλά την αξιοπρέπειά του για 300 ευρώ τον μήνα».
Τόσα έπαιρνε για ένα πεντάωρο ασταμάτητων τηλεφωνικών ενοχλήσεων προς δανειολήπτες και οφειλέτες που αδυνατούσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και πάσης φύσεως άλλες υπηρεσίες. «Οι εισπρακτικές εταιρείες είναι...ότι πιο εφιαλτικό έχω βιώσει επαγγελματικά. Γράφει ο Αντώνης Ντινιάκος
Με είχαν υπενοικιάσει μέσω εταιρείας ευρέσεως εργασίας και η σύμβασή μου ανανεωνόταν μήνα με τον μήνα, ώστε σε περίπτωση απόλυσης να μην έχω καν δικαίωμα αποζημίωσης. Το χειρότερο, όμως, ήταν η ίδια η φύση της δουλειάς. Καθημερινά μας πίεζαν με χίλιους δυο τρόπους για να πιάνουμε τους υποτιθέμενους στόχους που είχαν θέσει, ώστε η εταιρεία είτε να εξασφαλίζει ένα ποσοστό από τις οφειλές είτε να διατηρεί στο ακέραιο τη σύμβασή της με τον εντολέα που, τις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν τράπεζες».
Ο Ηλίας παραιτήθηκε πριν από τέσσερις μήνες, όταν μια μέρα ένα τηλεφώνημα δεν εξελίχθηκε όπως περίμενε. «Πάντοτε προσπαθούσα να είμαι ευγενικός με τους οφειλέτες, ίσως γιατί ενδόμυχα δεν συμφωνούσα με αυτό που έκανα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν άνεργοι, οικογενειάρχες που ένιωθες μεμιάς την αγωνία στη φωνή τους. Άλλοι τηλεφωνητές ήταν πιο σκληροί στην προσέγγισή τους, πιο αυστηροί, πιο απότομοι.
  • Μια-δυο φορές είχα ακούσει και απειλές για διαταγές πληρωμών, ασφαλιστικά μέτρα και διάφορα άλλα. Γενικά, η τακτική του εκβιασμού ήταν κάτι που ανεπίσημα ενέκρινε ο επικεφαλής του τμήματος. "Τρομάξτε τους και λίγο, αλλιώς δεν θα τα πάρουμε ποτέ...", μας είχε πει σε ανύποπτη στιγμή, προσφέροντας τις περιβόητες "συμβουλές" του. Δεν το έκανα ποτέ. Κατάλαβα γρήγορα ότι γι' αυτούς ήμασταν αναλώσιμοι, μηχανές που έκοβαν δανεικό χρήμα. Έφερνες λεφτά, δούλευες. Δεν έφερνες, δεν δούλευες. Κι ας είχες πάρει 100-200 τηλέφωνα την ημέρα. Δεν είχε καμιά σημασία.

```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

Η wind εφαρμόζει τακτικές σύμφωνα με την Οικονομική κατάσταση της χώρας

Το μέτρο αφορά ιδιώτες - συνδρομητές, που έχουν ενταχθεί στον νόμο 4230/15 περί ανθρωπιστικής κρίσης

Η Wind Ελλάς θα προχωρήσει στην άμεση διαγραφή παλαιών χρεών συνδρομητών της που έχουν υπαχθεί στον νόμο 4230/15 για την ανθρωπιστική κρίση σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην οικονομική ανακούφιση των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Επιπλέον η εταιρεία θα προσφέρει ειδική έκπτωση 10% στους πελάτες της για κινητή και σταθερή τηλεφωνία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Wind Ελλάς: 1. Θα διαγραφεί το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι το ποσόν των 1.500 ευρώ, οι οποίες ήταν απαιτητές μέχρι 31/12/2014 για συνδρομητές Wind, που έχουν αποσυνδεθεί πλέον από το δίκτυο της εταιρείας.
2. Η εταιρεία παρέχει ειδική έκπτωση 10% στο ποσό του παγίου σε συνδέσεις τόσο κινητής, όσο και σταθερής τηλεφωνίας, που θα υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι 15 Ιουνίου του 2015. Η έκπτωση θα δοθεί στους συνδρομητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου περί ανθρωπιστικής κρίσης για ένα έτος, από 1/07/2015 μέχρι 31/06/2016.
Στόχος της Wind είναι να βοηθήσει έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο 1299 ή να απευθύνονται στο site της εταιρείας www.wind.gr
ΣΧΟΛΙΟ: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Να ακολουθήσουν κι οι άλλες κινητές την προσαρμογή στα δεδομένα της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μα;

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ -ΜΕΛΕΤΗ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΎΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Υ.Γ Για οποιαδήποτε ανώνυμη καταγγελία σας , επικοινωνήστε μαζί μου στο 6980832306  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου