Πληροφορική Κουφόπουλου

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ Η ΠΟΙΗΟΤΗΤΑ Γράφει : Βασιλοπούλου Παναγιώτα

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΣΠΟΖΕΙ Η ΠΟΙΗΟΤΗΤΑ
Γράφει : Βασιλοπούλου Παναγιώτα 

Εκεί που δεσπόζει η ποιότητα .. Τι ; Τι λοιπόν ; Λοιπόν είναι η πιο πολυσύνθετη μα και απλοϊκή απάντηση , στο ερώτημα στο τι ζητά ο άνθρωπος εν τέλει από τη ζωή του. Η βάση όμως των παραμέτρων ως μια σταθερή κι αξιόπιστη απάντηση δε υπάρχει , ως μοναδική .
Η ποιότητα της απάντησης ,παρουσιάζει δυσκολίες , επειδή για τον καθένα από μας αξιολογεί διαφορετικά και δίνει το δικό του χαρακτηρισμό στη έννοια «Ποιότητα» .
Υπήρξαν ομολογούμενος εποχές και περίοδοι ,όπου τα κριτήρια αξιολόγησης και οι παράγοντες τις , βρήκαν σύμφωνους εκατομμύρια ανθρώπους . Όμως μετά από ένα εύλογο διάστημα , οι άνθρωποι κατάλαβαν πως δεν είναι δυνατόν , να συμφωνήσει με τους συνανθρώπους του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αιτία όμως που τους εμπόδιζε να συμφωνούν ή να μη συμφωνούν ,ποτέ δε την ανακαλύψαμε .
 Καιρό με τον καιρό , ήρθε  όμως η πιο δυσάρεστη έκπληξη που μπορούσε να συμβεί. Οι άνθρωποι έπαψαν να νοιάζονται για την ποιότητα , έπαψαν να τους ενδιαφέρει  και το πιο παράξενο , είναι πως αντικατέστησαν την ποιότητα με κάτι που θα ήταν τελείως ανακριβές σε σχέση με αυτήν, «Την Ποσότητα.» Η ποσότητα που επιβίωσε εις βάρος της ποιότητας , η υποκατάστασή της , μας αποδεικνύει πως δεν είναι τίποτα δύσκολο να την αποκτήσουμε , εκτός από το « περισσότερο , παραπάνω , πιο πολύ» .
Έτσι λοιπόν η ποσότητα αποκτάτε εύκολα και η ποιότητα δεν αποκτάτε εύκολα και χωρίς κόπο. Τελικά η νίκη της ποσότητας δεν είναι παρά μια ήττα μπροστά στη ποιότητα. Όμως η μάχη θα συνεχιστεί ανάμεσα στην «ποιότητα» και την «ποσότητα». Μια μάχη που δε λύθηκε έως τώρα   και δεν υπάρχουν δείγματα πως θα λυθεί στο μέλλον. 
Άρθρο : Βασιλοπούλου Παναγιώτα :Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου