Πληροφορική Κουφόπουλου

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

''Τι είναι Τα Λοιμώδη ή Επιδημικά Νοσήματα ;''Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος Ε.Σ.Ε.Τ – Αστυνομικός & Δικαστικός Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία

''Τι είναι Τα Λοιμώδη ή Επιδημικά Νοσήματα ;''

''Για την Ασφάλεια του Πολίτη και των συνανθρώπων του... Αυτό είναι στην πρώτη Γραμμή Τώρα'''
Γιατί μιλάμε για την Έννοια της Υγείας όλων μας ...

''Σκόρπιες πληροφορίες από Επιστήμονες και διαταγές δεν είναι αρκετές για την πλήρη ενημέρωση σας ''
Μήπως λοιπόν , δεν μιλάμε για ανεύθυνους πολίτες αλλά για ανεύθυνους καναλάρχες και Δημοσιογράφους ; Που ας διερωτηθούμε , μόνο όσες ερωτήσεις συμφέρουν τους κάνουν;
Εγώ για την Ασφάλεια των Πολιτών έχω μέγιστο βαθμό χρέους να σας ενημερώσω ακριβώς και επιστημονικά με σαφή ανάλυση ... Όπως και θα βάλω και τη δημοσιογραφική μου πένα μέσα στα γραφόμενα που είναι επιστημονικά ..''

Επιστημονικό Άρθρο – Μελέτη μου : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος Ε.Σ.Ε.Τ – Αστυνομικός & Δικαστικός Ρεπόρτερ στην Εγκληματολογία - 



Αγαπημένοι φίλοι και φίλες , βλέπω πως μιλάμε για επιδημία, απομόνωση στο σπίτι ως μέτρο πρόληψης , αλλαγές στην καθημερινότητα , όπως τα μέτρα ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ, σε φαρμακεία , έλευση σε νοσοκομεία παρά μόνο για πολύ πολύ επείγοντα περιστατικά, απαγόρευση μαζικών εκδηλώσεων , η τήρηση απόστασης μεταξύ μας στο όριο των 2 m , όχι αγκαλιές , όχι φιλιά , όχι χειραψίες , απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο με υπεύθυνες δηλώσεις και πλήρη ενημέρωση ακόμα και ώρας που θα είμαστε και πόσο θα χρειαστεί να είμαστε έξω συμπληρώνοντας ειδικά έγγραφα και με ένα σωρό γραμμές ενημέρωσης , καταγγελιών και ψυχολογικής υποστήριξης και άλλα πολλά μέτρα που αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση κι άλλα μέτρα θα έρθουν .
Η εισαγωγή μου είναι άκρως απαραίτητη και θα εξηγήσω το γιατί. Μερικοί και με το δίκιο σας , σύμφωνα με τα δικά σας μέτρα και σταθμά είστε αντίθετοι με όλα αυτά και να σας πω κάτι ; Δεν έχετε άδικο . Τόσο καιρό που παρακολουθώ πριν γράψω ένα άρθρο – μελέτη μου , θα σας πω που είναι το δίκιο σας . Ακόμα κι εγώ που γνωρίζω τα πάντα για την επιδημία βλέπω παρακολουθώντας τόσο καιρό ελλειπή ενημέρωση . 

Από επώνυμους δημοσιογράφους , από επώνυμους επιστήμονες , παρά μόνο κάποιες οδηγίες δίνουν και φυσικά κάτω από τις κατευθυνόμενες
οδηγίες από καναλάρχες που είναι τα αφεντικά , προβάλουν μόνο από τον Σωτήρη Τσιόδρα , ιατρός παθολόγος με τη ειδικότητα λοιμωξιολόγου όπου την 1 Φεβρουαρίου 2020 ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς και επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στην χώρα , όμως πέρα από τα δελτία Τύπου που τα κάνει με τρόπο τρομαχτικό , δεν έχει αφιερώσει έστω και μια ώρα να σας εξηγήσει τι είναι η πανδημία και ποιες οι προεκτάσεις τις και τι σημαίνει επιστημονικά όλο αυτό . Συνεπώς μην του δίνουμε το ρόλο Αγίου , αλλά ως ένας επιστήμονας που κάνει σωστά το λειτούργημα του και λυγίζει στην αδικία που γίνεται στην τρίτη και τέταρτη ηλικία να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση με οποιαδήποτε άλλη ζωή. Τώρα είμαι άκρως αντίθετη
που έχει το προνόμιο να έχει στη διάθεση του δική του εκκλησία να ψάλει , με όλα τα μέτρα ασφαλείας , το θεωρώ κάπως προκλητικό . Ας το αναφέρω και πάμε παρακάτω.
Αν είχαμε πρόβλημα καρδιάς ο γιατρός θα μας ενημέρωνε τι , πως , γιατί και θα μας έδινε επιστημονικές οδηγίες , ασχολούμενος με το όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την πάθηση μας και το τι πρέπει να αποφεύγουμε. Εδώ όμως δεν έχει γίνει ούτε μια επίσημη ενημέρωση και θα το το τονίσω πως με αυτή τη στάση του εξαπλώνει την διαδικτυακή παραπληροφόρηση , ψάχνοντας ο καθένας μας πληροφορίες που εμείς οι δημοσιογράφοι ναι μεν θα διαβάσουμε αλλά έχουμε τη γνώση να διασταυρώσουμε την εγγύτητα της πηγής. Επικρατεί λοιπόν το χάος και το πιο σοβαρό ερώτημα μερικών , αν και όλων μας είναι το τι τελικά συμβαίνει.
Κι έχετε απόλυτο δίκιο κι αυτό γιατί , δεν σας λένε πως , οι Διεθνείς Οργανώσεις Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ΟΗΕ , και στην πραγματικότητα όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου , έχουν χρέος να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή , για να εμποδίσουν την εξάπλωση μιας θανατηφόρου επιδημίας , όμοιας ή διαφορετικής από εκείνες που μάστιζαν την οικουμένη από μέχρι σήμερα. Παρακάτω θα αναφερθώ αναλυτικότερα .
Έτσι βλέπουμε πως δεν είναι Πολιτικό Το Θέμα Πλέον , όσο αφορά πολιτικές Πεποιθήσεις .
Ας έρθω μετά την εισαγωγή μου στο κυρίως Θέμα μου.
Το σίγουρο ,επιστημονικά είναι πως περνάμε ένα αιφνίδιο σοκ λέγετε στην ψυχολογία σε μια κατάσταση κρίσης είναι ότι αυτή τη στιγμή , με όλα όσα ξαφνικά σας κατακλύζουν από παντού και επιμένω , δεν σας έχουν ενημερώσει ώστε να μιλάμε για δικές σας ευθύνες και όχι ευθύνες που έχουν όσοι τώρα έχουν τα ινία της Ενημέρωσης σας , κανάλια , ραδιόφωνα , δημοσιογράφοι , και κυβερνητικοί εκπρόσωποι.
Γι΄ αυτό , είμαι εδώ κοντά σας να σας εξηγήσω και να σας ενημερώσω σωστά και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης . Ακόμα κι αν είναι μεγάλο το άρθρο- μελέτη μου , αυτό θα γίνει πρώτα για να διορθώσω τα κακός κείμενα και δεύτερον σας αξίζει και έχω ηθικό χρέος την ακριβές ενημέρωση σας όσο αφορά την Πανδημία.
Ξεκινάμε λοιπόν με την ανεκτίμητη αξία της έννοιας της Υγείας. Πάμε να ενημερωθούμε ...
Σύμφωνα με τον ορισμό της Παγκόσμιας Οργανώσεως Υγείας Των Ηνωμένων Εθνών , η υγεία ορίζεται ως :
'' η πλήρης σωματική , ψυχική και κοινωνική ευεξία του ανθρώπου και όχι μόνο η απουσία νόσου ή αναπηρίας '' ......
Έτσι λοιπόν έχουμε τη σύνεση της αντίθεσης πως υγεία = μη νόσος , άρα νόσος= μη υγεία. Έτσι ο ορισμός είναι ακριβής και δηλώνει πως το σώμα και η ψυχή πρέπει να λειτουργούν από κοινού και με αρμονία .. Κάθε διαταραχή αυτών , σημαίνει νόσος , άρα και μη υγεία.
Ας έρθω τώρα στην ενημέρωση που δεν σας έχουν προσφέρει , για να μην μιλάμε για ανεύθυνους πολίτες , αλλά για ανεύθυνους δημοσιογράφους και ελπίζω να μην ανήκω σε αυτούς αν και είναι ο κλάδος μου.
Οι εχθροί της υγείας είναι άπειροι , που ελλοχεύουν νύχτα μέρα , έτοιμοι να προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό , να τον κλονίσουν ή και να τον καταστρέψουν ακόμα και ανεπανόρθωτα αφαιρώντας τη ζωή του. Συνεπώς πολεμά την υγεία μας , και επειδή ανήκει στην επιστήμη της ιατρικής ο εχθρός αυτός που μας πολεμά τον οργανισμό , δεν θα τον νικήσουμε με όπλα , με ξίφος , με το στρατό κ.α , αλλά με φαρμακευτική αγωγή . Που όταν δεν έχει ανακαλύψει η επιστήμη το φάρμακο , ίσως αντέξει ο οργανισμός σε άλλες θεραπείες ίσως να μην αντέξει ο οργανισμός του ασθενούς και η κατάληξη είναι ο θάνατος.
Τι γίνεται όμως στα Λοιμώδη ή Επιδημικά Νοσήματα .
Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως τα Λοιμώδη ή Επιδημικά Νοσήματα , οι νέοι δεν πρέπει να υπέρ εκτιμούν τον νέο οργανισμό τους ως πιο ανθεκτικό , αλλά ούτε και οι μεγαλύτερες ηλικίες πως έχουν δυνατό ανοσοποιητικό έχοντας περάσει στο παρελθόν τους άλλες επιδημίες και επιβίωσαν δεν κινδυνεύουν . Ακόμα και η μέση ηλικία κινδυνεύει , οπότε κανείς δεν πρέπει να νιώθει πως είναι ευνοημένος.
Τα Λοιμώδη ή Μεταδοτικά Νοσήματα που οφείλονται σε μικρόβια ( πρωτόζωα , σχιζομύκητες , ιοί , κ.λ.π.) έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ( ταχεία ) μετάδοση του μικροβίου , με συνέπεια εμφάνισης πολλών κρουσμάτων σε σύντομο χρόνο.
Ξεκινώντας λοιπόν μια μικρή ή μια μεγάλη έως και Διεθνή εξάπλωση επιδημίας .
Συνοπτικά , πρώτα γίνεται η μόλυνση από τα μικρόβια που εισβάλουν στον οργανισμό και έπειτα έρχεται η μετάδοση από οργανισμό σε οργανισμό , με άγνωστη ταχύτητα και καταλήξει ίσως σε πανδημία.
Εδώ θα μείνω τονίζοντας πως ακολουθεί μια περίοδος λίγων ημερών ( αλλά κάποτε και εβδομάδων ή μηνών ) χωρίς συμπτώματα ή αδιαθεσία ..)

''Αυτή η περίοδος καλείται επώαση''

Όταν τα μικρόβια ριζώσουν στον οργανισμό και αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται , τότε αρχίζουν να εμφανίζονται συμπτώματα της νόσου, ( κακουχία , πυρετός κ.α) . Πάμε λοιπόν προς την επόμενη φάση που αποκαλείται λοίμωξη και διαρκεί μερικές ημέρες ( κάποτε μήνες και χρόνια) και συνήθως ή τελειώνει με την ανάρρωση του ασθενή ή με την κατάληξη σε θάνατο.

Οπότε , στον κορονοϊο , δεν ξέρουν αποδεδειγμένα οι επιστήμονες αν μετά την ανάρρωση ο ασθενής αποκτά ανοσία στον ίο , όπως σε άλλους ιούς που ο οργανισμός αποκτά δια βίου ανοσία.
Αυτό είναι που φοβίζει τους επιστήμονες , γιατί επιστήμη σημαίνει αποδείξεις κι εδώ δεν υπάρχουν αποδείξεις για ανοσία μετά την ανάρρωση .

Κλείνοντας την ενημέρωση σας , ως έχω χρέος ως Δημοσιογράφος και πολίτης που θέλω να φροντίσω για την δική σας Προστασία συμπολιτών μου , πώς απαιτούμε χωρίς πλήρη ενημέρωση, εξήγηση θα το έλεγα, να σας εξηγήσουμε τι είναι όλο αυτό που ζούμε , να φέρεστε με μια πιο υπεύθυνη στάση , που στο ερώτημα σας , “” Αν κάτι άλλο κρύβεται πίσω από αυτό ; '' χωρίς έρευνες μου και στοιχεία που θα μου δίνουν αποδείξεις , σε σύγκριση με ποσοστό θανάτων άλλων χρόνων που δεν υπήρχε επιδημία , δεν μπορώ να απαντήσω. Ο σωστός δημοσιογράφος, χωρίς αποδείξεις θα μιλήσει με εικασίες και εικασίες δεν κάνω ρισκάροντας τη ζωή των πολιτών κι αυτό για την ασφάλεια τους . Δεν μπορώ να βγαίνω να λέω ανυπόστατα λόγια και ανυπόστατες τοποθετήσεις . Ο δικός μου ρόλος είναι η ενημέρωση και όχι για να σας κάνω κήρυγμα , αυτό φαίνεται από τα γραφόμενα μου .

Πριν κλείσω αξίζει να κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν :
Από την αρχή της ανθρωπότητας , συγκεκριμένα από την νεολιθική εποχή, το ερώτημα που απασχολεί την ανθρώπινη σκέψη είναι πως εμφανίστηκαν, η γέννηση και η εξάπλωση των επιδημικών νοσημάτων.

Συνεπώς αυτή είναι η ερώτηση που θα έκανα στους επιστήμονες , αν έχει δοθεί απάντηση σε αυτό το ερώτημα , αλλά αν είχε δοθεί , δεν θα μιλάγαμε για πανδημία , ή έχει δοθεί και όπως υποστηρίζουν οι αντίθετοι μιας τηρούμενης στάσης , δεν περνά από το νου τους πως ίσως είναι θύματα , σε αυτό που υποστηρίζουν πως είναι όλα φτιαγμένα, βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ;
Ακόμα και σε αυτούς που δεν πιστεύουν πως ισχύει όλο αυτό , θα έλεγα πως σύμφωνα με τον Ιπποκράτη και το νόμο των πιθανοτήτων αλήθειας , από επιδημία ( επί το Δήμο δηλαδή ) θα μιλάμε για ενδημία, μένοντας η κατάσταση αυτή για έτη .

Το δικό μου ερώτημα είναι '' Αν Αξίζει Το Ρίσκο '''
Διαβάστε και αποφασίστε , αλλά πριν αποφασίσετε διαβάστε .........




Τέλος, πέραν των παραπάνω τηλεφωνικών γραμμών υπάρχουν και αυτές που παρέχουν υποστήριξη και βοήθεια στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό. Συγκεκριμένα σε λειτουργία έχει τεθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο η γραμμή 214 214 2000. Το πρώτο 24ωρο λειτουργίας του το τηλεφωνικό κέντρο δέχτηκε 1.400 κλήσεις στην πλειονότητά τους από την Αττική. Οι περισσότεροι ζήτησαν οδηγίες για ιατρικά θέματα ενώ ένα 6% ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη. Τέτοιου είδους στήριξη παρέχει ειδικότερα η γραμμή 210 7297 957 που λειτουργεί από το ΕΚΠΑ και την Α' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου