Πληροφορική Κουφόπουλου

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ

.... ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Ο ΠΑΡΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ 
Ο Πάρις Κατσίβελος παρέλαβε τον νέο τίτλο τιμής, δια χειρών του κυρίου 
Ίγκορ Κοντράσιν προέδρου και γεννήτορα του 
Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, κατόχου του Διεθνούς Βραβείου 









Με τον τίτλο του <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή Της Ειρήνης - World Peace Ambassador>>, τίμησε πρόσφατα, το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ τον Πάρι Κατσίβελο Ηθοποιό, Σκηνοθέτη,
Καθηγητή Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης και καθηγητή του Αυστριακού Πανεπιστημίου D.U.K, για την Ερμηνεία του, την Σκηνοθεσία του, την 
Οργάνωση και την Επιμέλεια 
της παράστασης <<Ύμνος στην Ειρήνη>>, αλλά και για το πλήθος των πρωτοβουλιών, των δράσεών του και των ομιλιών του με θέμα την Ειρήνη ανάμεσα στους λαούς και την αδελφοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους. 














Ο Πάρις Κατσίβελος παρέλαβε τον νέο τίτλο τιμής, δια χειρών του κυρίου 
Ίγκορ Κοντράσιν προέδρου και γεννήτορα του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, κατόχου του Διεθνούς Βραβείου 
Gusi  για την Ειρήνη.











Άλλη μια πολύ σημαντική τιμή για τον Έλληνα στοχαστή και για την χώρα μας που ήρθε τέσσερις μήνες μετά από την κορυφαία <<Ακαδημαϊκή Ιδιότητα και Τίτλο Τιμής>> του <<Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας>>, που του πρόσφεραν τον Ιούνιο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (U.N.O.), το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F.) και το Παγκόσμιο Κράτος της Γης (U.S.E.), ως αποτέλεσμα της συνέργειάς τους και της γέννησης από αυτήν, του Πανεπιστημίου Κοινωνικοπολιτικής Αγωγής  και Παιδείας και ακόλουθο γέννημα αυτής της οργανωμένης και στενής συνεργασίας των ανωτέρω φορέων, το φιλόδοξο <<Πρόγραμμα Ανάπτυξης Παγκόσμιας Πολιτικής Ιθαγένειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε. – U.N.O.) και του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (W.P.F.)>>: http ://glob-use.org
Τον ανωτέρω τίτλο παρέλαβε τον Ιούνιο σε ηλεκτρονική μορφή ο Πάρις Κατσίβελος και με το τέλος των εργασιών του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ τον Οκτώβριο, του παρεδόθη με την μορφή παπύρου από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ κύριο Ίγκορ Κοντράσιν και από τον επικεφαλής του Φόρουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλέλληνα καθηγητή Νίκολας Χάγκερ.
Μάλιστα από τον περασμένο Ιούνιο, το όνομα του Πάρι Κατσίβελου, ως <<Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας>>, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά του Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών κυρίου Μπαν Γκι-Μουν, της Γενικής Διευθύντριας της Unesco κυρίας Irina Bokova, του Παγκόσμιου Πρεσβευτή της Ειρήνης Πρέμ Ράβατ, ακαδημαϊκών, ερευνητών - επιστημόνων διεθνούς βεληνεκούς και αγωνιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Η παράσταση του Θεατροποιημένου <<Ύμνου στην Ειρήνη>>, με Ποιητικό Λόγο σε Δωρική Διάλεκτο  και Τελετουργική Επίκληση στην Ειρήνη, με συνοδεία Αρχαίας Ελληνικής Λύρας, προσφέρθηκε από τον Πάρι Κατσίβελο στο Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος του 7ου Διαλεκτικού Συμποσίου του, στο Θέατρο Σταθμός την τελευταία ημέρα των εργασιών του συμποσίου.
Τον <<Ύμνο στην Ειρήνη>>, σε μια αρχική του μορφή ανέπεμψε για πρώτη φορά ο Πάρις Κατσίβελος στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Καλλιθέας πέρυσι στην Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης σε μορφή Θεατροποιημένου Αναλογίου, με τον Όμιλο για την Ουνέσκο Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και μέρος του ύμνου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στα πλαίσιο του Πολιτιστικού και πάλι προγράμματος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ για τους ξένους και Έλληνες ομιλητές του συμποσίου κατά την επίσκεψή τους εκεί στο κλείσιμο των εργασιών του περυσινού συμποσίου.
Ο <<Ύμνος στην Ειρήνη>> μετά από επεξεργασία σχεδόν δύο ετών από τον Πάρι Κατσίβελο έχει πλέον την τελική του μορφή, είναι δομημένος κατ΄ Αριστοτέλην σε τρία μέρη στην Είσοδο, στο Επεισόδιο και στην Έξοδο ή Λύση, που είναι και η <<Τελετουργική Επίκληση στην Ειρήνη>>. Ο ποιητικός λόγος του ύμνου, ανήκει στον ποιητή και μουσικό Βασίλη Νούσια. Τον Πάρι Κατσίβελο συνόδευσε με Αρχαία Ελληνική Λύρα ο Τάκης Τσατσούλας.
Εφέτος λοιπόν ήταν αρκετές οι <<Ηθικές Ανταμοιβές>> του Πάρι Κατσίβελου, αφού παρέλαβε με το τέλος των εργασιών του φόρουμ, τον τίτλο του <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή Της Ειρήνης>>, την <<Ακαδημαϊκή Ιδιότητα και Τίτλο Τιμής>> του <<Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας>> σε πάπυρο, <<Ειδική Ευχαριστήρια Βράβευση>> για το σύνολο της διοργάνωσης του συμποσίου, την οποία είχε αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου ο ίδιος και στο κυρίως σώμα των εργασιών του και σε αυτό το καθημερινό συνοδό Πολιτιστικό Πρόγραμμα, μάλιστα χωρίς καμία απολύτως ενίσχυση της πολιτείας, αλλά και <<Τιμητική Βράβευση>> για την εφετεινή ομιλία του στο φόρουμ.






Επίσης του προσφέρθηκαν ως ενθύμιο χειροποίητες Μπάμπουσκες από την Ρωσίδα καθηγήτρια Ζβετλάνα Αντρέγιεβνα που είναι και πρόεδρος του Νational Ecological Foundation και που επιτελεί τεράστιο έργο με επτά οικολογικές οργανώσεις στις οποίες προΐσταται και για τις οποίες εργάζεται, εκτός των ακαδημαϊκών της υποχρεώσεων. Ακόμη όπως δήλωσε, θεωρεί μεγάλη ευλογία και ιδιαίτερα <<ευτυχή συγχρονικότητα>> ότι εφέτος στις Ηθικές Ανταμοιβές του υπήρχαν και κεφαλές της αγαπημένης του θεάς Αθηνάς: ένα επαργυρωμένο αντίγραφο από σπάνιο Αρχαίο Ελληνικό Δεκάδραχμο του 460-470 π.χ., μια κρεμάμενη κεφαλή της Θεάς Αθηνάς από δραχμή του 1926 και μία κεφαλή ενθύμιο της θεάς από αντίγραφο νομίσματος της εποχής του μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τεράστια επιτυχία γνώρισαν και οι εφετεινές εργασίες του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ στην χώρα μας για έβδομη συνεχή χρονιά, με συμμετοχές σημαντικών πανεπιστημιακών, επιστημόνων και ερευνητών από αρκετές χώρες του κόσμου.


Ο επίσημος τίτλος του εφετινού 7ου Διαλεκτικού Συμποσίου του, ήταν:
<<Από την διαφορετικότητα  των πεποιθήσεων  στην Πανανθρώπινη  Ενότητα   βασισμένη  στην παγκοσμιότητα  μέσω της εκπαίδευσης  στο Πανεπιστήμιο Κοινωνικοπολιτικής Αγωγής  και Παιδείας>>.
Ο Πάρις Κατσίβελος είναι Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, Υπεύθυνος για την Ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Διαπολιτισμικού Διαλόγου, Πρόεδρος της Οργανωτικής του Επιτροπής και μόνιμος ομιλητής στα συνέδριά του, από την εποχή της δημιουργίας του στην Ελλάδα.
Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ είναι μία διεθνούς συμμετοχής και απήχησης πρωτοβουλία για την συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων διανοουμένων απ’ όλο τον κόσμο και όλες τις βαθμίδες υγιούς στοχασμού, η οποία ήδη αριθμεί αδιάλειπτη δραστηριότητα επτά χρόνων μέσω των ετησίων Συμποσίων της στην Ελλάδα και στις χώρες του εξωτερικού.
   Για κάθε πληροφορία σχετική με το φόρουμ: www.wpf-unesco.org
Το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ, έχει προσφέρει σημαντικές Διακρίσεις Τιμής και ¨Ηθικές Ανταμοιβές¨, στον Πάρι Κατσίβελο και φυσικά μέσω αυτού, στην χώρα μας.





Μεταξύ αυτών αξίζει να θυμίσουμε τον τίτλο του <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή του Καλού και του Φωτός -Universal Ambassador of Pure Light and Benevolence>> και του <<Οικουμενικού Πρεσβευτή του Πνεύματος και των Τεχνών – Ecumenical Ambassador of Intellect and Arts>>, τον <<Τίτλο του Αρίστου>> (ARISTOCRAT of the EarthXXI), κατά Αριστοτέλη, το <<Χρυσό Μετάλλιο Τιμής >> και <<Χρυσό Μετάλλιο Θεατρικής Ερμηνείας>> (Τα μετάλλια συνοδευόντουσαν από <<Πιστοποιητικό Τιμής>>) και άλλες σημαντικές διακρίσεις.
Ο Πάρις Κατσίβελος ως ¨Πολίτης του Κόσμου¨, κατά πρωτόκολλον του Συμποσίου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις που αφορούν και απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, από όλο τον Κόσμο, σε όλο τον Κόσμο, για την Ειρήνη, το Πανανθρώπινο Καλό και το Φως. 



Οι ομιλίες του Πάρι Κατσίβελου με κεντρικό θέμα την Ειρήνη, συνήθως έχουν τον χαρακτήρα πρόσκλησης και προτροπής, επίσης σε όλους τους λαούς, ώστε να ενώσουν, τις ευχές τους για Άνωθεν Φωτοχυσία, να ενώσουν τις βουλήσεις, τις επιθυμίες, τις φωνές τους και κυρίως τις δράσεις τους για την Ειρήνη στον όμορφο πλανήτη μας, για την Αδελφοσύνη των λαών, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Αγάπη, την Δικαιοσύνη, τις ¨ίσες ευκαιρίες¨ και μια ¨ζωή Φωτός¨ για όλους του αδελφούς μας, για όλους του συμ-πορευτές μας και συν-ασκούμενους, όπως συνηθίζει να λέει, εδώ στο πεδίο της ύλης, στο σχολείο της Γαίας, στο σχολείο της μαθητείας, της σπουδής, της εκ-παίδευσης, της εκ-γύμνασης, της εξ-έλιξης και μακάρι για όλους μας κάποτε της αν-έλιξης, τονίζοντας και επαναλαμβάνοντας ακούραστα ότι: <<Είμεθα μέρη του Ενός. Είμεθα κύτταρα του ιδίου τεράστιου συμπαντικού οργανισμού. 





Εν τα πάντα και τα πάντα Εν. Αν έστω και ένα αδελφό μας κύτταρο πονά ή νοσεί, τότε πονά και ασθενεί ολόκληρος ο οργανισμός>>.  

Σήμανση Φωτογραφιών:
1. Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ κ. Ίγκορ Κοντράσιν, συγχαίρει τον Πάρι Κατσίβελο, αμέσως μετά την παράστασή του.
2., 2Α. Ο Πάρις Κατσίβελος με τον κ. Ίγκορ Κοντράσιν μόλις παρέλαβε τον πάπυρο του <<Παγκόσμιου Καθηγητή Κοινωνικοπολιτικής Παιδείας>>, από τον Ο.Η.Ε., το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ και το Παγκόσμιο Κράτος της Γης.
3. Ο Πάρις Κατσίβελος παραλαμβάνει και τον τίτλο του <<Παγκόσμιου Πρεσβευτή της Ειρήνης>> από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ και κάτοχο του Διεθνούς Βραβείου Gusi  για την Ειρήνη.
4. Ο Πάρις Κατσίβελος ανάμεσα στον κ. Ίγκορ Κοντράσιν και τον καθηγητή Νίκολας Χάγκερ, συγγραφέα και επικεφαλής του Φόρουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Και 4Α. Ο Πάρις Κατσίβελος ανάμεσα στον καθηγητή Ρικάρντο Ντι Ντόνε, επικεφαλής του Φιλοσοφικού Φόρουμ στον Καναδά, στον Ρώσο πρόεδρο του φόρουμ κ. Ίγκορ Κοντράσιν και στον καθηγητή Τίμη Εσίμοβιτς επικεφαλής του Φόρουμ στην Σλοβενία, παραλαμβάνει <<Ειδική Ευχαριστήρια Βράβευση>> και <<Τιμητική Βράβευση>> αμέσως μετά την ομιλία του στο φόρουμ και για την επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση του 7ου Φιλοσοφικού Διαλεκτικού Συμποσίου.
5. Η Ρωσίδα καθηγήτρια και πρόεδρος του Νational Ecological Foundation κ. Ζβετλάνα Αντρέγιεβνα συγχαίρει τον Πάρι Κατσίβελο και του προσφέρει χειροποίητες μπάμπουσκες.
6., 7., 8., Ο Πάρις Κατσίβελος στην παράστασή του <<Ύμνος στην Ειρήνη>>.






Ρεπορταζ : Παναγιώτα Βασιλοπούλου : Δημοσιογράφος ΕΣΔ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου