Πληροφορική Κουφόπουλου

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4368/2016- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4368/2016


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 



ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4368/2016

΄Νέα μέτρα στον Τομέα της Υγείας στο σύστημα συνταγογράφισης του ΕΟΠΥΥ ισχύουν από ανάρτηση του Υπουργείου Υγείας στις 14/04/2016. Οι ανασφάλιστοι , που δε θα είναι κάτοχοι βιβλιάριου Υγείας , μόνο με τον αριθμό ΑΜΚΑ, που όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ θα απευθύνεται στα ΚΕΠ για να αποκτήσουν , θα δικαιούνται φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη χωρίς βιβλιάριο Υγείας . Τα Προνοιακά βιβλιάρια σε ισχύ ,θα συνταγογραφεί ο γιατρός κρατικού φορέα , τη φαρμακευτική αγωγή με ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ο ασθενής θα εκτελεί τη συνταγή ,όχι σε φαρμακεία Δημοσιών Νοσοκομείων , αλλά σε ιδιωτικά φαρμακεία. Ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις προνοιακών βιβλιαρίων έχει εφαρμοστεί ο νέος Νόμος .

Προς Τους Γιατρούς και τους ασθενείς:
Οι γιατροί προκειμένου να συνταγογραφίσουν φάρμακα ή να εκδώσουν παραπεμπτικό διαγνωστικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους του Ν.4368 /2016 , θα πρέπει , να εισάγουν τον αριθμό ΑΜΚΑ του ανασφάλιστου στην καταχώρηση επίσκεψης , να επιλέξουν ως φορέα ασφάλισης "Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης του
Ν. 4270/ 2014 ''
Στην ειδική περίπτωση που ο ανασφάλιστος έχει σε ισχύ βιβλιάριο πρόνοιας , θα πρέπει να επιλέξουν τον φορέα "'ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ". Στη συνέχεια θα μπορούν οι γιατροί να καταχωρήσουν τη συνταγή φαρμάκων ή / και παραπεμπτικό διαγνωστικών εξετάσεων . Δικαίωμα καταχώρησης έχουν μόνο οι γιατροί κρατικών φορέων , ενώ δικαίωμα εκτέλεσης παραπεμπτικών μόνο οι κρατικοί φορείς ( Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας Κρατικά ). Μέσα στις επόμενες ημέρες θα λάβουν οι γιατροί νεότερες οδηγίες για την ακριβή εφαρμογή των νέων μέτρων του ΕΟΠΥΥ και του Υπουργείου Υγείας .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου